01 Aralık 2021 Çarşamba
Anasayfa > Duyurular > Performans Değerlendirme itiraz dilekçesi

Performans Değerlendirme itiraz dilekçesi

24.06.2016 00:46 12 14 16 18 yazdır
İtiraz dilekçesine olumsuz yanıt verilmesi durumunda dava açılabilecektir. Dava şahsen açılabileceği gibi sendikamız avukatı aracılığı ile de açılabilecektir...
Performans Değerlendirme itiraz dilekçesi
YAZININ TAMAMINI DİKKATLE OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ...

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğünün 22.06.2015 tarih ve 38772063-774.06-E.6905752 sayılı yazısı gereğince 30 Haziran 2016 tarihine kadar, 2015-2016 eğitim öğretim yılında fiili olarak görev yapan öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirmelerinin yapılması uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama kapsamında üyelerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan, yapılan performans değerlendirmesiyle ilgili itiraz ve şikayetler gelmektedir.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimizce performans değerlendirmesinde olumsuz puan verilen öğretmenler için itiraz dilekçesi hazırlanmıştır. Üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın bu itiraz dilekçelerini doldurup görev yaptıkları okulların müdürlüklerine vererek yapılan performans değerlendirmelerine itiraz etmeleri gerekmektedir.

PERFORMANS NOTUNUZU NASIL ÖĞRENECEKSİNİZ

Öğretmenlerin 2016 yılı performans değerlendirme puanı öğrenmek için öncelikle mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapıyorsunuz.

MEBBİS girişi için tıklayınız.

Daha sonra karşınıza çıkan bu ekranda ''Öğretmen Performans Değerlendirme'' bölümüne tıklıyorsunuz.

Sonraki ekranda ise ''Değerlendirme Sonuçları'' bölümüne tıklıyorsunuz. Son olarak 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi yazısının yanındaki ''Ara'' butonuna tıklıyorsunuz.

Müdürünüz eğer performans değerlendirmenizi yaptıysa puan olarak karşılığı burada çıkacaktır. Puanları çıkmayan öğretmenlerin puanları ise en geç 30 Haziran tarihine kadar girilecektir.

Öğretmenler itiraz dilekçesini görev yaptıkları okul müdürlüğüne vereceklerdir.

DİLEKÇEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

NOT:

1) Verilen itiraz dilekçesinin ardından performans puanında herhangi bir değişiklik yapılmayan öğretmenlerimiz dilekçenin cevabını beklemeli, verilen olumsuz cevaba istinaden ferdi olarak ya da sendikamız avukatı aracılığı ile dava açmalıdır.

2) Verilen İtiraz dilekçesinin ardından performans puanı yükseltilen ancak bu puanı da yeterli bulmayan öğretmenlerimiz ikinci kez itiraz dilekçesi vermelidir.

3) İkinci itiraz dilekçesinin ardından performans puanı yükseltilmeyen öğretmenlerimiz dilekçenin cevabını beklemeli, verilen olumsuz cevaba istinaden ferdi olarak ya da sendikamız avukatı aracılığı ile dava açmalıdır.

İKİNCİ KEZ VERİLECEK İTİRAZ DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Performans değerlendirmesine dilekçe ile itiraza olumlu sonuç alamayan  üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız  isterlerse verilen puanın iptali için dava açabileceklerdir.

DAVA DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

"Değerlendirme ölçütleri

MADDE 54- (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

(2) Değerlendirme ölçütleri olarak Ek-3'te yer alan Form esas alınır. Değerlendirmeler ders yılı bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir.

(3) Bu madde kapsamındaki değerlendirmelerin Bakanlıkça duyurulacak usul ve esaslar çerçevesinde, zamanında, nesnel ve tarafsız şekilde yürütülmesinden ilgili il millî eğitim müdürü sorumludur.

(4) Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

(5) Değerlendirmelerin yapılmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkilidir."

"Yürürlük

MADDE 65 - (1) Bu Yönetmeliğin 54 üncü maddesi 2015-2016 öğretim yılı başında, diğermaddeler ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer."

Buna göre, 2015-2016 öğretim yılından itibaren tüm öğretmenler okul müdürlerince değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

Tüm öğretmenlere okul müdürü tarafından performans değerlendirme işlemi yapılacak. Öğretmen performans değerlendirme işlemleri her yıl karnelerden sonra bir aylık süreçte MEBBİS'te performans modülüne giriş yapılacak. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı öğretmen performans değerlendirme süreci 30 Haziran 2016 tarihine kadar MEBBİS personel girişi ile yapılacaktır.

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren bu yönetmeliğin performans hükümleri ve diger bazı hükümleri hakkında iptali için danıştayda dava açılmıştır. Dava dilekçemiz içintıklayınız

Performans Değerlendirme Formu Ek-3 için tıklayınız. (PDF)

Performans Değerlendirme Formu Ek-3 için tıklayınız. (EXCEL)